Yeni İnternet Yasası Neler Getiriyor

Teknopisi.com'da yayınlanan haberler güncel teknoloji sitelerinden kopyalanıp düzenlenerek yayına hazır hale getirilmektedir. Haberlerin asıl sahibi makalenin altında bulunan yayıncıdır. Yeni İnternet Yasası Neler Getiriyor? haberini websitemizden inceleyebilirsiniz. Yorum bırakabilirsiniz. Dilerseniz haberin orjinal haline ulaşabilirsiniz. Bunun yanısıra etiketleri ile websitemizde aramalar yapabilir, İnternet kategorisindeki tüm haberleri inceleyebilirsiniz. Teknopisi.com olarak amacımız; güncel teknoloji sitelerindeki haberleri bir araya getirerek, aradığınız teknoloji haberine çok daha kısa sürede tek kanal üzerinden ulaşmanızı sağlamaktır. Daha fazla bilgi edinmek ve bize ulaşmak için iletişim sayfamızı ziyaret ediniz.
Yeni İnternet Yasası Neler Getiriyor
Resim yazısı ekle
internet ve sağlıkla ilgili düzenlemeleri de içeren "Torba Kanun Teklifi" TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Peki yeni internet yasası neler getiriyor?

2014'ün Eylül döneminde çıkan Torba hukuk, TİB yani Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın yetkilerini artırıyor ve internette bundan sonra engellemeler çok daha pratik bir duruma getiriyordu.

Daha sonra buradaki haberimizde aktardığımız benzeri Anayasa Mahkemesi yönünden iptal edilen Torba Yasa'nın internet ile alakalı kısımları, yürürlüğe girmedi. 

Fakat Hükümet bu yasayı unutmadı ve gene bir Torba Yasa döneminde, Sağlık ile birlikte İnternet ile alakalı yeni kanunları da meclisten geçirdi. Peki bu yeni internet yasası neler getiriyor?

İnternet ve sağlıkla ilgili düzenlemeleri de içeren "Torba Kanun Teklifi" TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Artık yalnızca TİB Başkanı değil, Başbakan ve ya bakanların talebiyle 4 saat içinde internete erişim engellenebilecek. Sakıncalı bulunan içerikler çıkarılıncaya kadar erişim yasağı devam edecek.

İçerik engellendikten sonra 24 saat içinde karar hakimin onayına sunulacak. Hakim kararını 48 saat içinde açıklayacak. Hakim ters bir karar verdiği süre karar iptal edilecek.

İptal zorunda dahi siteler 24 + 48 saat kapalı kalacak ve hukuksuz yere üç gün boyunca engelli bir biçimde tutulabilecek. 

Sadece içeriğin değil de komple sitenin kapatılıyor olması da ayrı kaygı veren detaylardan.

Bu madde kapsamındaki suça konu internet içeriklerini yapan ve yayanlar meselesinde başkanlık yönünden, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulacak.

Bu suçların faillerine ulaşmak için lüzumlu olan bilgiler içerik, yer ve erişim sağlayıcılar yönünden hakim kararı üzerine adli mercilere verilecek. Bu ayrıntıları vermeyen içerik, yer ve erişim sağlayıcıların sorumluları, eylem daha ağır cezayı gerektiren diğer bir suç oluşturmadığı takdirde, üç bin günden on bin güne kadar adli nakit cezası ile cezalandırılacak. Verilen içeriğin çıkarılması yahut erişimin engellenmesi kararın gereğini yerine getirmeyen erişim sağlayıcılar ile alakalı içerik ve yer sağlayıcılara 50 bin liradan 500 bin liraya kadar idari nakit cezası verilecek. Ayrıca, içeriğin çıkarılması yahut erişimin engellenmesi kararının uygulanmaması sonucunda devlet yahut insanlar zarara uğramış ise, zararın ayrıcalığı ve derecesine göre Başkanlığın ilgiyi üzerine Kurum yönünden yetkilendirmenin iptaline de karar verilebilecek.

Aşağıdan makale ile ilgili SDN sitesindeki yorumları inceleyebilirsiniz.
Sonraki konu başlığı : İnternette sansürü artıracak olan bu torba hukuk hakkındaki düşünceleriniz neler?

Yeni moda gerçekleri söyleyince politika yapmayın deniyor :)

siyaset yapmayın :(

abi adamın canı sıkılırsan kapatın siteyi dediğinde doğrudan kapancak varmı böye bişey ki mahkemeye gittiğinde dahi kaç gün sonra açılcak bence sitenin tam olarak kapatılması saçma yalnızca içeriğe erişim engellenmeli ve bu yetkinin öyle herkese değil bir insanda olması gerekir ve içerik engellenirken gerekçesiyle engellenmesi gerekiyo addamın açığı çıktığı süre sık fazla pratik bi biçimde gizleyebilecek kapatın şu siteyi diye bi telefonuna bakacak gayet şahsi amaçlar için oluşmuş bir yasa

KK ya nerden bulacaksın emekliye yılda 2 maaş ikramiyenin parasını diyorlar, milletvekilleri zamlarına ve saraylara nasıl bulunuyorsa bu nakit ona da bulunur

Diğer ülkelerde de bu biçimde uygulamalar mevcut. Avukat şekilde yerinde buluyorum uygulamayı. Netimiz gidiyor diye bakmayın olaya, memlekette neler dönüyor bi bilseniz.

Eğer gerçekten bir avukat şekilde bu biçimde düşünüyorsan yazık

Demek avukatsın : ) birde yazsan da öğrensek hangi ülkelerde mevcut bu tür bir hukuk, k.kore, iran felan mı ?

kekini falan ye de bizi yeme neler döndüğünü görüyoruz bir kedi 35 ili elektriksiz bırakabiliyor ve ne hikmetse seçimlerde herzaman elektrik gidiyor ve biz nasıl oluyorsa hala büyük bir devletiz ya bu arada charlo nun son dönemlerinde sesli çevirdiği bir filmi vardı neydi ya büyük dinamomuydu neydi söylemiyorum mazalah görülmekte kapatılır falan site yalanla dolanla geleceğimiz çalınıyor yazık...

Ortam anti ak partici dolmuş herkes bi laf sölüyor, ülen karınızın kızınızın sevgilinizin bi resmini sildirmeye nereye gideceğinizi bilmiyorsunuz mahkemelerde uğraşıyorsunuz, o zamana kadar da zaten gören görmüş oluyor! bunu bir de devlet için düşünün, daha dün onur yoksunları devletin bütün konuşmalarını yaydılar,evdeki sırrımızı bütün herkese verdiler hiç vicdanları sızlamadan! bu yalnızca ak parti hakkında değil ve yalnızca ak parti hakkında görenlerin de yurt menfaatleri yerinekendi çıkarlarını daha da önemsediklerini söylemek yanlış olmamakta. bu devlet ne ak parti ile mevcut oldu ne de ak partiden sonra bitecek bu devletin temelleri taa ergenekondan çıkan, çin saraylarını 40 çerisi ile basan, islamiyetle tanıştığında kendi gök tanrı dininin temel noktasını bulan,cihat aşkına cihan devleti adına sayısız defa devlet kuran ve fethettiği her toprak parçasına adaleti eşitliği, vicdanı insanlığı götüren devlet silsilesinin şimdilik son halkası, belki ilerde daha ayrıcalıklı bi devletimiz olacak belki Türkiye Cumhuriyeti şekilde devam edecek , bunu bilemeyiz fakat devlet meselelerinde siyasi görüşünüzü geri plana itip devletin bekası için bakmazsanız bu olaya yurt haininden farkınız bulunmaz anlamına gelir.

Bence devlet daha çok vergi(!) toplayabilmek için VPN şirketi kuracak, daha çok nakit kazanmanın yollarını arıyor. (Milletvekillerinin tanıdıklarına nakit kazandırma yöntemi 101)

Bu yurt önyargılı, dini duyguların sömürülmesine ses çıkarmayan, yolsuzluklara göz yuman insanlarla ilerlemez, zamanında özalın da peşine takılmışlardı bunlar

Başta siyasilerle hiç uğraşmayın ne zevk paylaşım yorum zaten gerek bulunmaz onun haricinde tanıdıklarımız ile resim mesajlaşma kim karışır ki netteki olaylara bak chp den akp mhp herkese hakaret mevcut bunlar olmamalı insanın hesabı kapanır yasası ise iyi lakin twitter Facebook ac kapa oynarlar ise yanlış tır uc browser opera mini genelde engelli site acıyor fakat bazan sıkıntı olmakta video indirmede. Gelişmeleri gerek paylaşım dost sohbet yasası değil hakaret ile alakalı hukuk son şekilde Facebook twitter ile bizler netten vazgecmeyiz aşk book v.s. De devam Türkiye rezil olur o kötü

Bi halt etmeyeni polis almaz. Vatana ihamet eder abuk sabuk uydurma tape yayınlamanın cezası az dahi. Bu hukuk sık fazla sık hafif. 100 sert daha ağırlaştırılması gerekir.

Uydurma tape mi? TİB kyıtlarında tape lerin gerçek bulunduğu ortaya çıkmış

Çok iyi görünüyor! :)

işi gücü bırakıp ona buna devlete seçene seçilene gelene gidene atıp tutarsan karşıdakide böyle gereğini yapar..Sonuna kadar haklılar.Gezide gördük özgürlük isteyenlerin ağaçseverlerin vahşiliğini..Yeri gelirse internetin fişini komple çeksinler bu vatanı pratik kazanmadık..Görüyoruz ukraynayı, suriye,ırak,mısır...

Senin benzeri biyatcilar bole giderse durumu Turkiyenin oralardan daha beter olcak.

Evet gördük o ülkelerdeki bütün diktatörlerin sonunu.

Hani menfaatlerini ne zannediyorlar.Böyle kısıtladıkça marketlerde vpn uygulamaları 1 numaraya çıkıyor.Yani siz engellemeye çalıştıkca ulus daha çok giriyor.Beyin basmıyor işte basmıyor

Bu troller hiç mi V for Vendetta yı izlememiş

iOs, Windows, Android 3 platformda da VPN kullanılmaktadır. Sorun bulunmaz. İstedikleri yasayı soksunlar milletvekillerimize laf bulunmaz. Ha bununla birlikte bu kanunlar memleket dışında Türkiyeyi çok derecede ilkelleştiriyor.

özgürlük isteyenlerede bakın hele bizde yedik devleti yıkma özgürlüğü istiyorlar resmen avucunuzu yalarsınız .

Önce sen okuduğunu bir anla sonradan bilgisi olmayan kafanla yorum yaz

Olum bu kadar körü körüne bağlı olmayın adamlar sizin kadar bağlı değil be

bende sana aynısını söylüyorum o beceriksizlere körü körüne bağlanmayın aklınızı çalıştırın biraz

Beceriksizler kim

İç güvenlik yasası da sık fazla vahim, iyice polis devleti olacağız

Çok iyi de oldu, sık fazla güzel iyi oldu tamam mı. şimdi meselam bu internet yasasını sık fazla karıştırdılar.haa.. aralarında bir ayrım kaldı. o farklan sık fazla güzel oldu. mesalam hepimizin kotasına kimse karışamaz. ha nasıl karışamaz. ben torrent takılırım bu kadın youtube takılır şu anaavrat düzgün takılır. haa hiç kimse kimseye karışamaya bi hakkı bulunmaz. Herkesin saylayıcıları birdir. haa internet, bağımlısı olduğum modemden gelebilir. amma ama ki öyle değildir. benim yorumlamam bu kadar. hadi hayırlı işler Sdn ekibi Twitter'dan takip edin bişey konuşcam @bu__neden

bu ne türkçe böyle nerde yaşıyorsun sen

En büyük ve saklı yasak erişim ücretlerini bilerek yüksek bedelli yapmak, hadi ötekiler dns vs bi biçimde aşılıyor

Interneti dolayısı ile Türkiye'nin gelişimi ile alakalı bir şeyler beklerken bu yalnızca bu tür şeylerin sunulması düşündürücü.

Benim anlamadığım konu internet sitesinin erişimi mi engellenecek yok ise hepimizin internet erişiminimi kesebililecekler yani internet tümden mi kapatılabilecek ??? bir içerik için tüm interneti kapatmak benzeri anlaşılıyor..??

Türkiye gene demokrasi ve şeffaflıkta zirveye(!) oynuyor

AKAPE nin yasası işte

´´Her ulus layık bulunduğu biçimde yönetilir´´. Winston Churchill

Valla ben daha bunlardan iyi hiçbir şey beklemiyorum.

Bu karanlık zihniyet hüküm sürdüğü sürece, bu yurt daha sık fazla engellere, yasaklara, adaletsizliklere, insan hakkı ihlallerine hamile..

Valla ben sansürlü sansürsüz anlamam hepsine girebiliyorum problem bulunmaz.

Dingonun ahırı sandınız galiba herkes istediği şeyi yayınlasın. herzaman bi itiraz.

Evet itirazımız senin benzeri aktrollere ülkeyi mahvettiniz :///

KK noter onaylı vesika sunsun interneti özgürleştireceğine dair :D

Dalga geçiyorsunuz fakat ülkede hiç iyi şeyler olmuyor bu kadar vurdumduymazlık dünyanın hiçbir yerinde yok

Diğer siyasetçilerin misal alması gereken sık fazla dürüst bir devinim yapmış

saat kaçta başlıo şimdi bu saçmalık

Acaba film oyun müzik indirmeleri de durdurulacak mı

akape ye rey verenler iyice dusunsun onumuz gene secim zamanı simdi bunu yapanlar secimden sonra neler yapmaz...

hayırlı olsun

Eğer illa sansür yapılacaksa ırk din mezheb ile alakalı nefret suçunu işeleyenlere uygulansın

Bu daha bizim güzel günlerimiz

kendi şahsınıza konuşun

Neden sen bu ülkede yaşamıyor musun

Attila Taş'ın fikir suçundan hapse girdiği ülkede internete girmek dahi büyük bir özgürlüktür.

Bunlara rey verenler utansın

Bak utanmıyorlar, ne iyi oldu diyorlar.

siz utanın bizim utanmamıza gerek bulunmaz oramızı buramızı açıp yayınlayanlar biz değiliz

18:45, tıpkı nihat doğan benzeri yazmışsın : )

ne güzel bi hukuk,ülkemizde yalnızca internettekiler sakıncalıya anında kaldırılsın kapatılsın.

Akk kaldirsinlar once

Neyimiz sansürsüz ki?



Bu haber shiftdelete.net sitesinden kopyalanarak düzenlenmiştir. Haberin orjinal haline buradan ulaşabilirsiniz.Yeni İnternet Yasası Neler Getiriyor? haberine ait yorumları aşağıdan inceleyebilirsiniz. Ayrıca siz de bu haber için yorum yapabilirsiniz.